>

duminică, 2 mai 2010

Pizza margherita



In sfarsit am revenit! Tin minte primele retete de pizza facute in casa...eram mica pe atunci si nu stiam cum trebuia sa arate si sa guste o pizza adevarata. Desi mami e o bucatareasa foarte buna, pizza facuta de ea pe vremea aceea era cam asa: aluatul iesea gros...foarte gros, si umplutura era cu o gramada de chestii prin ea...nu imi prea placea, probabil si pentru ca ma chinuiam cand o mancam si tot dadeam pe jos umplutura care aluneca:)). Imi povestea mami zilele trecute cum erau retetele in vremea comunista : scria Ingrediente: zahar (daca ai, daca nu e bine si fara) faina (daca ai, daca nu e bine si fara) etc. :)), deci nu e de mirare ca nu ieseau toate perfect. Insa acum, reteta aceasca o am de la mami si e iam, iam. Am facut-o de ziua lui Titus, si ziua urmatoare am mai facut o tura ca ne-a placut tare mult.



DE CE AI NEVOIE:

Aluatul
640g faina
1 1/2 lingurita sare de mare
1 pliculet drojdie ( din aceea activa 1 pliculet scrie pe spate ca e pt 500g faina )
1 1/2 lingura ulei de masline
320 ml apa 
Cas Mozzarella



 Partea buna pentru mine la facutul de pizza e ca eu am o masina de facut paine, imprumutata de la sora mea, care si framanta si creste aluatul. Asa ca am scapat de partea cea mai grea :D.

1. Daca nu ai masina de paine atunci trebuie sa pui faina amestecata cu drojdia si sarea intr-un bol mare, dupa care torni celelalte ingrediente peste si te apuci sa framanti. Dureaza un pic mai mult, insa te vei simti tare bine vazand aluatul crescut frumos gata pregatit pentru a deveni o pizza gustoasa. Dupa ce ai framantat aluatul bine, trebuie sa il pui sa dospeasca si sa fie cald acolo unde l-ai pus.

2. Aluatul crescut il intinzi in forme protejate cu hartie speciala pentru cuptor ( la cantitatea aceasta eu am umplut o forma mare de cuptor, una rotunda de pizza si inca una rotunda mai mica ). Eu de obicei mai las aluatul vreo 15 minute acoperit in forme inainte sa il bag la cuptor, in felul acesta el mai creste.
Trebuie sa pui un pic de ulei de masline pe aluat dupa care intinzi sosul de rosii si il bagi la cuptor la foc nu mare, pentru aproximativ 10 minute. Eu il testez cu o scobitoare inainte sa adaug casul. Dupa ce vezi ca e facut, adaugi casul razalit si mai lasi pizza pana vezi ca s-a topit de tot casul.



Inainte sa tai pizza, e bine sa o mai lasi in forma sa vreo 5 minute.
Se serveste calda si cu multa voie buna.
Eu pizza mai buna facuta in casa nu am mancat, asa ca va recomand reteta:)). Saptamana care vine o sa aflu de la mami un fel de sos special care il pun intalienii pe pizza si o sa vi-l zic. Pana atunci, Bon Appétit!

2 comentarii:

  1. vaii cat de bine arata!!!trebuie sa incerc si eu reteta asta!felicitari pentru blog.e minunat

    RăspundețiȘtergere
  2. aia-i pizza doar cu aluat,sos de rosii si cascaval?fara parizer,cremvusti,ceapa?eu fac o pizza de iti lingi si degetele dupa ce o mananci.

    RăspundețiȘtergere