>

vineri, 21 mai 2010

Focaccia cu ardei copt si masline

Ne-a placut extrem de mult combinatia de ardei copt cu masline negre pe focaccia. Imi pare rau ca nu am pus doi ardei in loc de unul. Data viitoare o sa umplu locurile libere cu ardei.



DE CE AI NEVOIE:

focaccia (aluat) gasesti reteta aici
2 ardei copti
masline negre taiate
ulei de masline
sare marina
cimbrisor
rozmarin

1. Pune ardeii la copt, eu am o tigaie grill si mi se coc foarte bine acolo.Dupa ce s-au copt, trebuie sa ii cureti si sa ii tai pe lungime si sa ii lasi la racit.Taie si maslinele ca sa iti fie pregatite.

2. Dupa ce aluatul a crescut, pune-l in forma dorita ( eu am facut doar din 640g faina si mi-a ajuns la o tava mare cu cuptor si una rotunda de pizza ). Mai lasa-l sa creasca 20 de minute.

3. Dupa ce au trecut 20 de minute, incepe sa faci gaurile in aluat, dupa care toarna uleiul de masline peste aluat,sarea marina si aseaza ardeii, maslinele,si condimentele.

4. Se lasa la cuptor la foc mediu in jur de 15 minute, insa dupa 10 minute e bine sa mergi sa verifici.


Mie asa mi-a aratat inainte sa o bag in cuptor.Daca nu iti plac maslinele, poti pune altceva in locul lor.


Frumusetea la focaccia e ca poti pune pe ea orice preferi, fiind aproape sigura ca iti iasa extrem de delicioasa.
Insa elementul important e uleiul de masline, care daca lipseste de pe ea, nu mai e la fel.


O sa o fac neaparat de acum inainte mai des. Pacat ca o terminam intr-o zi :)).
Daca ai timp sa faci o cantitate mai mare, atunci inainte de a o pastra intr-o cutie cu capac, trebuie sa o lasi la racit complet. Si se pastreaza foarte bine. Noua ne-a ramas cateva zile  focaccia normala si cum se intarise putin, o puteam in prajitorul de paine cateva secunde si se facea moale si pufoasa.

Bon Appétit!

3 comentarii:

  1. O sa fi specialista in focaccia. Trebuie sa vin sa gust o portie cat mai curand :P

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc! Lira, iti aduc intr-o zi in parc, ca azi nu am facuta :));)):P

    RăspundețiȘtergere