>

luni, 3 mai 2010

Cheesecake cu dulce de leche


Spun cu modestie, insa sunt tare mandra de mine! Primul tort facut de mine de la cap la coada pentru ziua lui Titus. Am cautat foarte mult branza care sa se asemene cu cream cheese-ul si pana la urma am gasit. Am facut dulcele de leche pentru tort, in casa...ce mai, m-am gandit la tortul asta 2 saptamani inainte de aniversare si m-am pregatit din timp. Aveam de ales intre acesta si un altul care era cu mascarpone. Mi-a fost frica nu cumva sa nu imi iasa si era cat pe aici sa fac o prostie, insa in final totul a iesit bine. Si daca in ziua aniversarii nu mi s-a parut deosebit, cand am gustat din el a doua zi mi s-a parut fenomenal. Asa ca e de preferat sa se faca cu o zi inainte.


DE CE AI NEVOIE:

Crusta: 180 grame biscuiti integrali
115g unt topit       

Crema din tort: 680gcream cheese 
( eu am folosit ceva asemanator cu branza filadelfia )
200g zahar 
(eu am folosit miere)
3 oua
150 ml dulce de leche
80ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie





Metoda:

1. Incalzesti cuptorul si ungi o forma de tort, tarta cu unt dupa care o imbraci in foaie speciala de cuptor.

2. Trebuie sa amesteci biscuitii rupti in bucati cu untul si sa ii pui pe fundul formei.

3. Combina cream cheesul, zaharul, laptele si esenta de vanilie intr-un bol bine, pana cand se formeaza o crema compacta, dupa care adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza total.

4. Acum trebuie sa imparti crema in doua. Una o lasi asa cum e, pe cand in cealalta adaugi dulce de leche.

5. Toarna peste crusta crema fara dulce de leche, dupa care toarna crema care contine dulcele de leche.

6. Acum urmeaza partea pe care eu nu am respectat-o din neatentie si a trebuit sa scot tortul din cuptor ca sa imi indrept greseala. Intr-o tava mai mare, eu am pus in cea de cuptor, se pune apa dupa care pui acolo forma cu tortul si lasi 45-55 de minute sa se faca la foc mediu.Dupa ce e facut, stinge focul si mai lasa-l in cuptor inca o ora.

7. Il poti servi cu orice vrei, merg foarte bine si strugureii sau zmeura. Eu am pus bucati de capsuni ca altceva nu era pe piata si am mai pus un strat de dulce de leche deasupra.

Inainte sa il bagi in frigider, ai grija sa fie complet racit si ornatul sa il faci doar in momentul in care vrei sa il servesti.

Cu siguranta voi mai face torturi pentru ca imi plac genul acesta si mai am cateva retete in vizor. Te iubesc, ubi si la multi ani! 
Bon Appétit!


2 comentarii:

  1. Nu ai spus cum prepari dulcele de leche. De unde cumperi lapte condensat pt. el?

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa postez reteta de dulce de leche, inca nu am avut timp, insa pana la sfarsitul saptamanii o voi scrie:). Nu e nevoie de lapte condensat pt reteta pe care o stiu eu.

    RăspundețiȘtergere