>

marți, 6 aprilie 2010

Soufle (budinca) cu banane


Ador deserturile facute in cuptor, poate pentru ca in general sunt rapide fara straturi groase de crema si extrem de gustoase. Reteta care o voi scrie acum e extrem de simpla si rapide si se pot inlocui ingredientele in functie de ce aveti prin casa. Am facut-o de doua ori in zilele de Paste si trebuie sa recunosc ca a doua oara mi-a iesit mai buna (am adaugat mai mult lapte decat scria in reteta initiala:))

DE CE AI NEVOIE:

8 - 10 FELII DE PAINE PRAJITA TAIATA CUBULETE (eu am pus french toast,doar 8)
ESENTA DE VANILIE (o lingurita)
250g BRANZA DE VACA
300 ml LAPTE (eu am pus cu o jumate de pahar mai mult)
6 OUA
130g ZAHAR
4 cl
2-3 BANANE feliate
UNT
3-4LINGURI MIGDALE TAIATE MARUNT

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se unge si recipientul in care vei pune compozitia cu unt, dupa care se prajeste si taie painea cubulete.

Se pune la foc mediu laptele, branza si esenta de vanilie pana incep sa fiarba.
Intr-un bol se amesteca ouale si zaharul bine. E timpul sa adaugi laptele cu branza, insa incet si sa nu incetezi din amestecat ca sa nu iti iasa papara in loc de prajitura ( la partea aceasta ii cer ajutorul sotului meu :))

Aseaza acum painea prajita in vasul special pentru cuptor si dupa aranjeaza bananele taiate, apoi adauga amestecul de oua si lapte ( acesta trebuie sa acopere bananele)

Imprastie migdalele pe deasupra ( eu am pus prima data nuci si a doua oasa nuca de cocos,insa cu migdale sunt convinsa ca e mult mai gustoasa)

Se lasa la cuptor 25-30 minute.




Cremos si gustos cu un gust deosebit, sigur vei dori sa repeti reteta.

Bon Appétit!

( daca ai mai multe boluri micute pt cuptor si invitati, poti sa repartizezi in bolurile individuale)

4 comentarii:

  1. Eu am incercat reteta si mi-a iesit o grozavie de desert :D Mihai mi-a spus sa repet neaparat reteta :D Apropo de reteta, eu am mixat de la inceput toate ingredintele (mai putin painea prajita si bananele) fara sa le mai pun pe foc si mi-a iesit chiar foarte bine. Deci nu cred ca merita sa va mai osteniti cu asta ;P

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Data viitoare cand ne intalnim la voi ne servesti cu soufle a la ligia ;))

    RăspundețiȘtergere