>

vineri, 9 aprilie 2010

Piept de pui cu migdale



Reteta aceasta mi-a facut-o mama mea la ceva vreme dupa ce am nascut. Nu prea avem atunci pofta de mancare, insa de cand am simtit mirosul puiului pe foc mi s-a facut pofta. Mie nu imi plac snitelele de pui. le gasesc uleioase si para prea mult gust, daca ai aceeasi problema, atunci aceasta reteta iti va placea enorm, garantez! Are un gust usor dulceag de la migdale care se potriveste perfect cu aroma de la condimente.
Nu te zgarci sa dai banutii pe punga de migdale, pentru ca poti face de foarte multe ori din ea.

CE ITI TREBUIE:

1 PIEPT DE PUI MARE
3,4 OUA
4 CATEI DE USTUROI
PIPER
SARE
PRAF DE ARDEI ROSU(dulce)
..eu mai pun si putina nucsoara si am incercat si cu scortisoara si iasa fenomenal.
PESMET 
MIGDALE neprajite MARUNTITE (poti fi si cojite, eu am facut si asa si iasa la fel de bun )

 Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa pregatesti compozitia unde vei lasa pieptul de pui la macerat.
Intr-un bol mare se bat ouale bine, apoi se adauga condimentele si se amesteca (usturoiul se piseaza, si sa pui destula sare )

Apoi se spala bine puiul si se curata de toata grasimea. Se taie bucati, nu groase si nici prea lungi, apoi fiecare bucata se pune in bolul cu oua. Trebuie lasat cel putin 2 ore la macerat. Poti sa il pregatesti si de seara si sa il lasi pana dimineata in frigider acoperit. 

Dupa ce a stat destul timp la macercat, se pregateste o farfurie intinsa unde se pune pesmet si migdale maruntite ( eu le maruntesc cu robotul de bucatarie ) jumatate de cantitate din fiecare, se ia cate o felie de pui si se umple cu compozitia aceasta, dar sa insisti sa aiba destula compozitie pe el. Apoi se pune intr-o tigaie cu ulei fierbinte si se lasa pana se rumenesc.

Cand scoti bucatile de pui, pune-le pe o farfurie cu un servetel de bucatarie ca sa absoarba uleiul care e in plus si cladesti asa, intre fiecare rand de pui, cate un servetel de bucatarie.



Daca dai un party, poti taia pieptul in bucati patrate mici ( ca sa nu te chinui prea mult cu taiatul, eu tai fasii pe lungime si dupa folosesc foarfeca :) titus inca rade de mine cand ma vede cu ea, insa e mult mai rapid asa ); iar cand le dai prin pesmet si migdale, e mai rapid sa pui pesmetul si  migd. intr-un bol de plastic mai mare,ca sa iti intre mai multe bucati de pui.

Bon Appétit!


4 comentarii:

  1. Cel mai mult imi place servetelul cu Merry Christmas :P .... lasand gluma la o parte arata tare bine puiutul tau si cred ca si gustul a fost pe masura

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) da,Lira erau singurele servetele care le aveam :)). Mersi de aprecieri, sa stii ca e tare gustos puiul gatit asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a iesit si mie tare bun puiul, Mio... pufos si gustos!

    RăspundețiȘtergere