>

luni, 19 aprilie 2010

Pancakes



Nu stiu cum sunt altii, insa eu iubesc placintele acestea americanesti ;). Am incercat mai multe reteta pana am descoperit-o pe aceasta care mi-a placut.Pana acum toate retetele care le-am incercat erau cu lapte batut, insa mi se parea ca nu sunt facute inauntru. Aceasta e doar cu lapte. Iti ia un pic de timp sa le faci, mai ales daca le faci mai micute, si eu bine sa faci cantitate mai mare daca tot te apuci de ele, pentru ca sunt foarte gustoase si se pot pastra la frigider. Sunt tare bune dimineata langa un pahar cu lapte.


CE ITI TREBUIE:

1 1/2 CANA FAINA
2 LINGURI ZAHAR
2 OUA SEPARATE
2 CANI LAPTE
4 LINGURI UNT TOPIT(aproximativ un sfert de pachet de unt)
1 1/2 LINGURITA PRAF DE COPT
1 LINGURITA BICARBONAT
3/4 LINGURITA SARE

1. Prepararea e foarte rapida. Amesteci FAINA,ZAHARUL, PRAFUL DE COPT, BICARBONATUL si SAREA intr-un bol mare.

2. In alt bol, amesteci GALBENUSURILE de OU cu LAPTELE si UNTUL.

3. In alt bol, se bat ALBUSURILE.

Amesteci 2. in 1. incet, ca sa nu se faca cocoloase. Apoi adaugi 3. in aluat, cate o lingura. 
Pui putin ulei( jumate lingurita ) in tigaie ( preferabil de teflon, caci altfel se prind  de tigaie sau nu se fac ) si se pune aluatul ( eu pun mai putin de un polonic ).
Cand apar bule mici de aer, poti sa le intorci pe cealalta parte.
Eu le cladesc intr-o farfurie si doar in momentul in care le servesc adaug gemul. Insa, mie imi plac foarte mult cu sirop de artar :) daca stie cineva de unde se poate cumpara, i-as fi recunoscator.




Am reusit sa le mananc din pacate intr-o zi, insa voi mai face curand . Ale mele sunt mai subtirele, pentru ca nu am avut praf de copt :D am pus doar bicarbonat, insa in mod normal vor iesi mai groase si pufoase....iam,iam!


Bon Appétit!

3 comentarii:

  1. Buna!
    Felicitari pentru blog e minunat...Ai niste fotografii delicioase :)
    Am vazut ca ai intrebat de sirop de artar...eu am gasit in doua locuri...
    1. La o farmacie naturista pe Clinicilor chiar langa Opticon. Ca localizare mai precisa e Clinicilor colt cu Iuliu HAteganu ( straduta care da din Clinicilor in Motilor si apoi se continua cu str Emisnescu)
    O sticluta de 250 ml parca e cam la 40 lei.
    Al doilea loc unde am vazut si cumparat sirop de artar e pe Motilor - in statia de trolee dinspre Manastur inspre centru este tot asa o farmacie.
    A...daca mi-e permisa o sugestie de la gurmand la gurmand...Nu stiu daca ai incercat clatite - gen pancakes- cu mar crud ras in interior si presarate cu zahar si scortisoara. Sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, multumesc!

    ce ma bucur de informatiile primite, o sa merg sa imi cumpar, imi place atat de mult siropul de artar:D.
    Nu am incercat clatitele menntioante..dar dupa cum mi le-ai descris sunt delicioase, cu siguranta le voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
  3. dana ar trebui sa iti faci si tu un blog cu retete de prajiuri (stiu ca acolo esti experta), si mai stiu ca blogul ar "beneficia" de fotografii excelente ...

    RăspundețiȘtergere