>

vineri, 9 aprilie 2010

MOUSSE au CHOCOLAT



Ciocolata neagra e tare sanatoasa, cel putin cea care are macar 70% cacao, ofera o cantitate dubla de antioxidanti decat un pahar de vin rosu, scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% aparitia unei boli coronariene si cu 8% a mortii premature; timp de 2-3 ore de la consumare imbunatateste circulatia sangelui catre creier; Ciocolata neagra reduce riscul unui atac de cord si ii ajuta pe cei care sufera de oboseala cronica. Consuma zilnic in jur de 50 g ciocolata neagra cu un continut de cacao de 85%, timp de o saptamana, si nu te ve mai simti atat de obosit.

Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen. In consecinta, cand consumam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte cu oboseala, insomnia sau imbatranirea. ( informatia am cules-o de pe siteul askmen.ro )


Asa ca aseara ma gandeam ce sa fac pentru desert, in special pentru titus deoarece eu nu prea sunt cu dulciurile in afara de ciocolata neagra si cea fagaras( de care deja m-am saturat ) nu prea mananc altceva. M-am hotarat sa fac mousse au chocolat (noir) ca sa am si eu placerea de a o manca. Insa pe cand sa o fac am descoperit ca nu am destule oua, asa ca ii multumesc vecinei mele, Cristina pentru cele 2 oua:).
 Reteta e foarte simpla si se face intr-un timp scurt.

DE CE AI NEVOIE:

100-120G CIOCOLATA NEAGRA
15G UNT
2 OUA (separat galbusul de albus)
200 ml frisca batuta

Ciocolata si untul trebuie se topesc intr-o farfurile adanca pusa deasupra unei oale in care fierbe putina apa.

Dupa ce s-au topit, ia-le de pe foc, mai amesteca 10 secunde si adauga galbenusurile unul cate unul. Crema trebuie sa devina mai groasa dupa incorporarea galbenusurilor. Lasa apoi sa se mai raceasca putin, timp in care poti bate frisca.

Adauga frisca in ciocolata, insa trebuie sa adaugi cate o lingura si sa nu amesteci ca in maioneza ci usor de jos in sus, sa acoperi incet frisca cu crema. Mie mi s-a racit prea tare ciocolata cu galbenusurile si a fost cam trist, caci a inceput ciocolata sa se faca bucatele, asa ca a trebuit sa fac cu mixerul sa o inmoi...asa ca ai grija ca in momentul in care adaugi frisca, ciocolata sa nu fie complet rece.

Acum mai ai foarte putin de facut. Trebuie sa bati albucurile de ou foarte bine si sa le adaugi la ciocolata asa cum ai facut cu frisca, pentru ca altfel isi va pierde textura cremoasa. GATA! Se muta in boluri individuale sau intr-un bol mare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.


Eu abia azi dimineata am reusit sa mananc din paharul meu cu mousse au chocolat care a fost prea plin pentru mine,si desi nu imi plac deserturile facute cu albusuri de ou necopt trebuie sa recunosc faptul ca papilele mele gustative au fost incantate.Astept parerile si sugestiile voastre.

Bon Appétit

3 comentarii:

  1. Doamne cat de bine poate asa arate! Eu am facut mousse de ciocolata dar l-am folosit la un tort, asa simplu nu am facut. Inca, dar urmeaza cat de curand!!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu o sa trebuiasa sa fac un tort in mai...primul meu tort:)) poate imi dai ceva retete bune fara multe creme:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uf, mie imi plac cu multe creme, dar iti recomand cu caldura un tort care este preferatul meu, tiramisu cu caspuni este absolut demential, acrisor si se mananca intr-o clipita!

    RăspundețiȘtergere