>

vineri, 18 iunie 2010

Piept de pui Shanghai


In sfarsit reusesc sa postez o reteta. In ultimul timp nu m-a mai lasat Alice sa fac aproape nimic. Toata atentia trebuie sa mi-o indrept catre ea, daca nu vreau sa ma pomenesc ca face o boacana.

Reteta aceasta am facut-o cu vreo 2,3 saptamani in urma. Imi place ca se face foarte repede si e foarte gustoasa. Ar fi fost si mai gustoasa daca as fi avut anason, daca stiti unde as putea gasi de cumparat, v-as fi recunoascatoare.
Reteta am gasit-o pe siteul restaurantului Shanghai si mi-am zis sa o incerc .




De ce ai nevoie:
piept de pui dezosat 300g
făină albă 350g
ouă 2 buc 
sare marina
anason15g
ulei de floarea soarelui 1L

Masurile sunt luate de pe site, insa eu am facut dupa ochi. Nu am pus asa multa faina, pentru ca mi s-a parut ca se face prea groasa compozitia.

1. Se dezoseaza si se spala pieptul de pui, dupa care se taie in felii subtiri.

2. Sareaza bucatiile de pui si condimenteaza-le cu anason. Eu am inlocuit anasonul cu coriandru.

3.Amesteca faina, ouale pana obtii o compozitie omogena.

4. Pune uleiul pe foc si intre timp, da feliile de pui prin compozitia de ou si pune-le in uleiul incins. Cand sunt rumenite le poti scoate.



Noi am avut niste sos dulce si l-am servit cu el si cu orez integral. Merge de minune o salata langa acest fel, daca nu esti prea infometat sa o faci :).

Bon Appétit!

2 comentarii:

  1. Ale, anason gasesti la Plafar, pe Eroilor si eu mi-am luat de curand. E anason seminte, nu stelat si il gasesti sub denumirea de Ceai de anason vreo 100 g cred.

    RăspundețiȘtergere