>

marți, 25 ianuarie 2011

Creveti prajiti cu vin rosu



Probabil nu arata foarte apetisant, insa te asigur ca gustul e absolut diferit, in sensul bun si pe masura ce mananci nu o sa te mai poti opri.

Reteta e foarte simpla si e perfecta pentru o seara de weekend cand nu vrei sa iti petreci tot timpul in bucatarie.

Trebuie sa cumperi creveti intregi, necuratati si sa fie mari, nu din aceea micuti.

DE CE AI NEVOIE:

macar 1 kg creveti
1pahar vin rosu
putin ulei



Metoda:

1. Speli crevetii foarte bine, dupa care ii pui intr-o tigaie de teflon cu putin ulei in ea (o lingurita) si 3 linguri de apa. Si ii lasi la foc mediu pentru 5-6 minute,pana cand se evapora apa si incepe sa iasa fum:D, insa mai amesteci in ei cand vezi ca e nevoie.


2. Apoi se adauga vinul rosu si se lasa iar pana s-a evaporat vinul. Trebuie sa amesteci si sa ii intorci pe cealalta parte ca sa fie facuti pe ambele parti.


Asa ar trebui sa arate ca sa fie aproape gata..ii mai lasi in jur de 1-2 minute si sunt facuti. Sunt facuti atunci cand se curata usor si carnea e moale, se pot proba daca nu esti sigura daca sunt prajiti si in interior.


*sa nu incercati cu vin alb pentru ca nu ies de nici o treaba:D am incercat eu :))

Sper sa va placa, eu sunt indragostita de reteta aceasta.

Un comentariu: