DE CE AI NEVOIE:
focaccia (aluat) gasesti reteta aici
2 ardei copti
masline negre taiate
ulei de masline
sare marina
cimbrisor
rozmarin
2. Dupa ce aluatul a crescut, pune-l in forma dorita ( eu am facut doar din 640g faina si mi-a ajuns la o tava mare cu cuptor si una rotunda de pizza ). Mai lasa-l sa creasca 20 de minute.
3. Dupa ce au trecut 20 de minute, incepe sa faci gaurile in aluat, dupa care toarna uleiul de masline peste aluat,sarea marina si aseaza ardeii, maslinele,si condimentele.
4. Se lasa la cuptor la foc mediu in jur de 15 minute, insa dupa 10 minute e bine sa mergi sa verifici.
Mie asa mi-a aratat inainte sa o bag in cuptor.Daca nu iti plac maslinele, poti pune altceva in locul lor.
Frumusetea la focaccia e ca poti pune pe ea orice preferi, fiind aproape sigura ca iti iasa extrem de delicioasa.
Insa elementul important e uleiul de masline, care daca lipseste de pe ea, nu mai e la fel.
O sa o fac neaparat de acum inainte mai des. Pacat ca o terminam intr-o zi :)).
Daca ai timp sa faci o cantitate mai mare, atunci inainte de a o pastra intr-o cutie cu capac, trebuie sa o lasi la racit complet. Si se pastreaza foarte bine. Noua ne-a ramas cateva zile focaccia normala si cum se intarise putin, o puteam in prajitorul de paine cateva secunde si se facea moale si pufoasa.
Bon Appétit!
O sa fi specialista in focaccia. Trebuie sa vin sa gust o portie cat mai curand :P
RăspundețiȘtergereCe bine arata!Felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumesc! Lira, iti aduc intr-o zi in parc, ca azi nu am facuta :));)):P
RăspundețiȘtergere